Wexonin uudeksi toimitusjohtajaksi kansainvälinen teollisuuskonkari Otso Ikonen ABB:ltä

Wexon Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty Otso Ikonen 7.6.2021 alkaen.

Ikosen keskeisiä tavoitteita Wexonilla tulevat olemaan yrityksen voimakkaan kasvun mahdollistaminen ja kilpailukyvyn varmistaminen panostamalla laadukkaaseen palvelu- ja asiakaskokemukseen sekä sisäisten toimintamallien selkeyttämiseen.

Toimitusjohtajan rooli on myös ainutlaatuinen tilaisuus olla keskeinen tekijä pitkäaikaisten asiakassuhteiden ja kansainvälisen päämiesverkoston kehittäjänä sekä dynaamisen uusasiakashankinnan vetäjänä.

“Olen innostunut kasvusta ja arvon luomisesta asiakkaille parantamalla heidän liiketoimintaansa”, kertoo pitkään kansainvälisessä liiketoiminnassa vaikuttanut Ikonen, ja jatkaa: ”Uskon, että työskentelemällä liiketoiminnan etulinjassa ja valmentamalla tiimiä kohti kristallinkirkkaita tavoitteita, pystyn parhaiten auttamaan asiakkaitamme ja joukkuettani saavuttamaan parhaat tulokset.”

Asiakas- ja ihmisläheisellä Otso Ikosella on yli 20 vuoden kokemus teollisuuden muutosjohtamisesta ja myynnin kehittämisestä, viimeisimpänä ABB:n Large Motors and Generators -liiketoiminnan maailmanlaajuisesta tulosvastuusta. Tätä ennen Ikonen on vetänyt ABB:n konetehdasta Pitäjänmäellä ja toiminut erilaisissa myynnin, projektoinnin, ja hankinnan johtotehtävissä.

“Minulla on laaja kokemus asiakkuuksien ja myyntikanavien johtamisesta sekä työskentelystä eri toimialojen, kansallisuuksien ja kulttuurien kanssa maailmanlaajuisesti. Odotankin kovasti työskentelyä Wexonin asiakkaiden kanssa sekä yhteistyötä Venäjän ja Viron kollegoitteni ja yli 40 maasta koostuvan päämiesverkostomme kanssa”, sanoo Ikonen.

Ikonen uskoo tuovansa Wexonin joukkueeseen positiivista selkeyttä ja energiaa kasvattamalla samalla uusien asiakkaiden kiinnostusta Wexonin palveluihin. Avoin viestintä, luottamus ja optimismi ovat asioita joihin hän itse uskoo.

“Tulevaisuudessa haluan myös auttaa asiakkaita siirtymään liiketoiminnassaan seuraavalle tasolle samalla kun parannamme maailmaa tuleville sukupolville”, kiteyttää vastuullisuuden puolesta puhuva, kestävyysurheilua, valokuvausta ja luonnossa liikkumista harrastava Ikonen.

Juha Wermundsén jatkaa Wexon Oy:n hallituksen puheenjohtajana.