50-vuotialla yrityksellä on tukeva perusta tulevaisuuden kasvuun

Sipoolaisesta kellarista helsinkiläiseen moderniin konttoriin – olemme äärimmäisen ylpeitä 50 vuoden taipaleestamme!

Wexon Oy:n toimitusjohtajana vuoden verran toiminut Miika Halminen kertoo, että Wexonin pitkä historia on luonut yritykselle vakaan liiketoimintamallin.

”Kyllä 50 vuodessa on saatu paljon hyvää aikaan. Liiketoiminta on vahvalla pohjalla ja kasvuun on haluttu investoida ennakkoluulottomasti. Wexonilla on erinomaisia edustuksia ympäri maailmaa ja uusia erinomaisia edustuksia haetaan systemaattisesti. Myös asiakaskunta on erinomainen ja laaja, viime vuonna meidän palveluihin luotti yli 2000 asiakasta. Tältä pohjalta on hyvä jatkaa toiminnan kehittämistä paremman palvelun, vahvemman osaamisen ja reippaamman kasvun takaamiseksi”, Halminen sanoo.


Yhtiön tarina alkoi vuonna 1974

Vuonna 1974 ruotsalaiset perustivat Suomeen yhtiön Oy Stork Ab, jossa toimi yksi vakituinen henkilö ja puolipäiväinen sihteeri. Maahantuonti starttasi sveitsiläisen Trafagin ja italialaisen Sirain kanssa. Vähitellen yritys kasvoi, ja pian koitti muutto suurempiin tiloihin; omakotitalon kellarista läheiseen kerhotilaan, johon mahtuikin jo varasto ja konttori.   

80-luvulla Stork toiminta kasvoi niin toimitilojen kuin henkilöstönkin suhteen, myös päämiehiä tuli lisää ja tuotevalikoima laajeni muun muassa Dunkerin pienmoottoreihin. 90-luvun alussa yhtiö enemmistöosakkaaksi tuli silloinen toimitusjohtaja Reidar Wermunsén, joka luotsasi yrityksen kunnialla läpi vaikeiden lamavuosien – liikevaihto kasvoi 18 miljoonaan markkaan. Tässä kohtaa ruotsalainen omistaja jättäytyi pois kelkasta ja Wermundsénin perhe otti yhtiön tukevasti omiin käsiinsä. Storkin nimi vaihtui samalla Wexon Oy:ksi.

Kahdenkymmenen vuoden aikana Wexonin toiminta laajeni erilaisten yritysostojen myötä. 2010-luvulla konsernirakennetta selkeytettiin ja emoyhtiöksi perustettiin Wermundsen Oy. Wexon Oy jäi tytäryhtiöksi yhdessä Gistele Oy:n, Solotop Oy:n ja virolaisen Wermundsen Oü:n kanssa.

Tänä päivänä Wexonilla on monta rautaa tulessa ja pinokaupalla uusia ideoita valmiina koestettavaksi.


Osaava porukka on tärkeä menestystekijä

”Wexonilla on 17 iloista ja innovatiivista ammattilaista, jotka tuntevat tuotteet, niiden käyttöympäristöt ja asiakkaat. Osa on työskennellyt alalla pitkään, ja osa on tullut meille muilta teollisuuden aloilta, kokemusta kyllä löytyy. Meillä on erinomainen porukka – olemme valmiit aloittamaan seuraavan vuosikymmenen!” Halminen hymyilee.