Wexonin ja koko Wermundsen-konsernin digiloikka täydessä vauhdissa

PIM-projekti parantaa Wexonin tuotetiedon laatua, hallintaa ja saatavuutta sekä asiakkaille että työntekijöille

Wexon kuuluu Suomen johtaviin teknisten komponenttien asiantuntijoihin ja maahantuojiin. Wexonilla tutkitaan, käsitellään ja välitetään jatkuvasti tuhansia teknisiä tuotteita ja osia. Ajantasaiset tuotetiedot ja niiden sujuvat päivitykset ovat tärkeitä sekä Wexonin asiakkaille että työntekijöille.

Kesällä aloitetun uuden teknologiahankkeen on tarkoitus muuttaa tapa, jolla tuotetietoja hallitaan Wexonissa.

“Moderni teknologiaratkaisu kuten rikkaan tuotetiedon hallinta eli PIM-järjestelmä (Product Information Management system) on välttämätön osa tuotetiedon hallinnan prosessissa”, kertoo Wermundsen-konsernin uusi projektipäällikkö Ekaterina Kemppi.

PIM-järjestelmän käyttö auttaa ratkaisemaan monia haasteita

Uudessa järjestelmässä kaikki tuotetiedot ovat samassa formaatissa ja yhdessä paikassa – se mahdollistaa yhtenäisen tuotetiedon esittämisen asiakkaille ja työntekijöille. Esimerkiksi, PIM-järjestelmä helpottaa markkinoinnin materiaalien (tuoteluettelot, esitteet) sekä verkkosivustojen sisällön luomista ja päivittämistä. Laadukas ja rikas tuotetieto parantaa tuotteiden hakukonenäkyvyyttä, kehittää markkinointia ja parantaa asiakaskokemusta.

“Ratkaisu on tarkoitettu vahvistamaan Wermundsen-konsernin kaikkien yrityksien digitaalista läsnäoloa ja yhtenäistämään toimintatapoja. Prioriteettimme on tarjota joustava ja positiivinen kokemus asiakkaille ja työntekijöille aina, kun on tarve saada tai jakaa tuotetietoa”, sanoo Juha Wermundsén, Wexonin toimitusjohtaja ja Wermundsen-konsernin hallituksen puheenjohtaja.

PIM-projekti koostuu useasta vaiheesta:

Tuotetiedon keräämisestä
Tuotetiedon kääntämisestä
Järjestelmän integroimisesta liiketoimintaprosesseihin
Tällä hetkellä suurin osa Wexonin tuotteista on jo järjestelmässä. Ensimmäinen versio uudesta järjestelmästä otetaan käyttöön vuoden 2021 alussa.

“Alkuvaiheen jälkeen aloitamme integroinnin myös asiakkaidemme järjestelmiin”, sanoo Ekaterina ja jatkaa: “ Sen avulla tuotteidemme tiedot päivittyvät aina oikeisiin paikkoihin heti ilman turhia viiveitä.”

Lisää ajankohtaisia asioita Wexonista löydät täältä.