Lineaariaskelmoottorit

Etkö löytänyt etsimääsi? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme!

Eemeli Eriksson

Myyntipäällikkö – Mekatroniikka

Eetu Rannikko

Asiakkuuspäällikkö – Mekatroniikka

Lineaariaskelmoottoreita on saatavilla runkokoosta 15 mm runkokokoon 87 mm. Saatavilla myös kaksoisliike-lineaariaskelmoottoreita. Kaksoisliike-lineaariaskelmoottori tarjoaa itsenäisesti toimivan lineaarisen- ja pyörivän liikkeen samassa yksikössä.
Lineaariaskelmoottoreita on saatavilla hybridi ja kestomagneettimoottorilla. Lineaariaskelmoottori pohjautuu askelmoottoriin, johon on liitetty lineaarinen toimilaite. Lineaariliike voidaan toteuttaa yhdistämällä askelmoottori sekä kierretanko. Tässä sovelluksessa askelmoottori liikuttaa kierretankoa edestakaisin ohjaimen määräämällä tavalla. Hybridi-lineaariaskelmoottoreita on kuusi kokoluokkaa, pienin on 21 mm ja suurin 87 mm. Hybridi-moot-toreita on saatavilla myös vahvempina Douple Stack -versioina.
Jokaisesta koosta löytyy kolme eri mallia: lukittu, vapaa ja ulkopuolisesti lukittava rakenne. Moottoreissa on yli 20 erilaista askeltarkkuutta 0.001524 – 0.127 mm/askel. Mikroaskelluksella päästään vieläkin tarkempiin luke-miin. Lineaariaskelmoottorien edut tulevat parhaiten esiin sovelluksissa, joissa vaaditaan tarkkaa paikantamista, nopeaa liikettä ja pitkää käyttöikää.
Vakiomallien lisäksi projekteihin saatavilla asiakaskohtaisia malleja.