Rauma Marine Constructionsin telakka kesällä 2021. Oikealla rakenteilla oleva Wasalinen Aurora Botnia, vasemmalla Tallink MyStar. Kuva: Rauma Marine Constuctions / Sammeli Korhonen.

Rauma Marine Constructions (RMC) on vuodesta 2014 toiminut suomalainen laivanrakennusyhtiö. Yhtiö on erikoistunut jäänmurtajien, matkustaja-autolauttojen sekä puolustusvoimien ja viranomaisten tarvitsemien alusten kehittämiseen, rakentamiseen ja ylläpitoon. RMC:llä työskentelee yli 200 laivanrakennuksen asiantuntijaa, jotka johtavat yhteistyötä projektien toteutuksesta vastaavien kymmenien kumppaniyritysten kanssa.Etsimme jatkuvasti parhaita tuotteita asiakkaidemme tarpeisiin, jotta heidän liiketoimintansa virtaisi sujuvasti. Magneettisia virtausmittareita valmistava ISOIL on uusimpia tuotemerkkejämme ja olemme erityisen ylpeitä merkin laadusta ja innovatiivisista ominaisuuksista. 

 

RMC:n laaja kumppaniverkosto mahdollistaa laivatilaajien eri tarpeisiin räätälöitävien alusten rakentamisen. 


Konesuunnittelun hankintaan keskittynyt Jyri Leino, RMC,  kertoo, että Wexon on tällaisesta kumppanista hyvä esimerkki.  “Laivanrakennuksessa jokainen komponentti on yksilönsä, joka räätälöidään huolellisesti ja laadukkaasti yhdessä Wexonin kanssa”, Leino sanoo. Wexon on sopiva yhteistyökumppani myös asiantuntijuutensa vuoksi.


 

”Wexon edustaa meille vedenpitävää asiantuntijuutta”
Jyri Leino, Tekninen käsittelijä Rauma Marine Constructions

 

Kuva: Aurora Botnia Rauman saaristossa.
Rauma Marine Constuctions / Sammeli Korhonen.

Wexonin toiminta haastavassa pandemiatilanteessa saa myös erityisen maininnan: ”Vallitsevassa Covid-pandemiassa ongelmanratkaisu toimi yllättävän tehokkaasti. Toimitettujen komponenttien rikkoutuessa tuotannossa varaosien ja uuden komponentin kartoitus toimi nopeasti ja tehokkaasti” kertoo Jyri Leino. 
Ongelmaan Wexon esitti ratkaisua, joka oli toimiva, ja lopputulos RMC:lle kaikin puolin edullinen. "En näe mitään estettä jatkaa vuonna 2020 alkanutta yhteistyötämme", kuittaa Jyri Leino lopuksi.Ilkka-Ville Inkinen työskentelee Wexonilla muun muassa RMC:n parissa.  


Ilkka-Ville tietää vahvalla kokemuksellaan, että RMC:n kaltaisissa projekteissa on valtamerilaivan kokoinen vastuu. Hän on antureiden ja instrumentoinnin tekninen asiantuntija Wexonilla. 


Ilkka-Ville listaa omassa työssään kiinnostavimmaksi asiaksi pitkien asiakkuuksien luomisen. Kestävien asiakassuhteiden rakennusaineina toimivat asiakkaan vedenpitävä luottamus Wexoniin ja wexonilaisten asiantuntijuus, kuten Ilkka-Villen aikaisempi kokemus valtamerilaivojen tuotevaatimuksista.

 

Ilkka-Ville on ollut Wexonin asiantuntijana kolme vuotta. Työ teollisuuden eri alojen parissa on monipuolista ja opettavaista: “Työ on vaihtelevaa ja on paljon erilaisia kohteita, joissa kaikissa omat huomioitavat juttunsa” hän kuvaa. Uusien asiakkaiden kohdalla mielekkäintä on luottamuksen rakentaminen tulevaisuuden projekteja ajatellen. Parhaiten se onnistuu, kun osaa tarjota toimivia ja luotettavia ratkaisuja asiakkaan tarpeisiin. 


Mitkä ovat sinun työsi haasteet? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, etsitään ratkaisu yhdessä.

                                                                                                                 Ilkka-Ville Inkinen           
             09 2904 4149                

Mats Löfman  
09 2904 4160
                             

Harri Korhonen
09 2904 4141